Ons beleid in onze tandartspraktijk ten tijde van het Coronavirus.

Er is wereldwijd sprake van een pandemie van besmetting met het coronavirus. De essentie van de Nederlandse aanpak is om het virus maximaal te controleren, waarbij kwetsbare groepen worden beschermd.

Wij zullen beperkt opengaan voor reguliere patiëntenzorg. Het beleid dat we volgen is dat we alleen mensen in de praktijk toelaten, waarvan we met vrij grote zekerheid weten dat ze gezond zijn. Mocht er de komende tijd iets wijzigen in uw gezondheid en u op één van de volgende vragen ‘ja’ antwoordt dan verzoeken wij u om uw afspraak kosteloos te annuleren.

 • – Heeft u nu corona?
 • – Heeft u nu huisgenoten/gezinsleden met corona?
 • – Bent u genezen van corona korter dan 2 weken geleden?
 • – Heeft u één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts (meer dan 38ºC)?
 • – Heeft u huisgenoten/gezinsleden met deze symptomen?
 • – Bent u in thuisisolatie?
 • – Woont u in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?

Indien u op alle bovenstaande vragen ‘nee’ antwoord, kan de afspraak door gaan.

Ons beleid in de tandartspraktijk:

Als u de deur uitgaat voor de afspraak, neemt u contact op met de praktijk. Dat vragen wij van u, zodat we zeker weten dat patiënten elkaar niet kruisen. Wij maken gebruik van een dusdanige dag-planning, zodat de, met u afgesproken, tijd kan worden aangehouden.

Als u bij de praktijk aanbelt, zal de assistente u, via de intercom, vragen om bij binnenkomst niets aan te raken, indien mogelijk ook de trapleuningen niet. Ook vragen wij u, dringend, geen gebruik te maken van de lift. Indien u wel gebruik moet maken van de lift, dan geeft u dat via de intercom aan de assistente door en volgt u de instructie van de assistente op.

Omdat hand-hygiëne bij deze virusuitbraak een belangrijk bron van besmetting blijkt te zijn, zullen wij u bij betreden van de wachtkamer vragen uw handen te desinfecteren met handalcohol, deze bevindt zich naast de balie. We verzoeken u daarna uw gezicht en zaken zoals mobiele telefoons, niet meer aan te raken.

Wij vragen u voordat u naar de praktijk komt, thuis uw tanden te poetsen.

Het toilet is standaard gesloten. Mocht u toch gebruik moeten maken van het toilet, dan kunt u de assistente aanspreken en vragen naar de beschikbaarheid van het toilet.

In de behandelkamer krijgt u, voor aanvang van de behandeling, een bekertje aangereikt met een verdunde oplossing van een mond-desinfectiemiddel. Hier moet u 1 minuut mee spoelen, voordat wij kunnen beginnen met behandelen. Dit heeft te maken met het verminderen van de besmetting van de aerosolen (kleine deeltjes in lucht).

Wij, de tandarts, assistente, preventieassistente en mondhygiëniste, zullen een mondkapje, bril en/of spatscherm dragen bij binnenkomst en tijdens behandelingen.

Behandelingen zullen zoveel mogelijk gedaan worden met rubberdam (beschermlapje over de mond). Ook dit heeft te maken met het verminderen van de aerosolen.

Als de behandeling ten einde is, desinfecteert u wederom uw handen met de handalcohol in de wachtkamer. Bij de balie, met gesloten glazen raam, maakt u een controle- of vervolgafspraak. Vervolgens wordt u door de tandarts, mondhygiëniste of assistente naar buiten begeleid.

In de behandelkamer houden we ons aan de Richtlijn Infectiepreventie in Mondzorgpraktijken en hebben we aanvullende hygiënemaatregelen genomen.

Nog wat extra aanwijzingen:

 • – Kom niet te vroeg, bel dus het liefst vlak voor de afspraaktijd bij ons aan.  U heeft de praktijk dan al gebeld, voor u van huis vertrok.
 • – Volg de aanwijzingen van ons personeel op.
 • – Kom alleen naar uw afspraak. Kinderen mogen begeleid worden door maximaal 1 ouder of begeleider.
 • – Heeft u vragen of twijfelt u ergens over, bel dan de praktijk 023-5373534. Kom niet zomaar langs.

Wij zullen u ontvangen met een glimlach achter onze mondkapjes, maar kunnen u de hand helaas niet schudden.